In aceasta postare vom aborda diferentele dintre spalarea covoarelor la o curatatorie profesionala comparativ cu o spalatorie auto. Primul aspect este dat de tehnologia folosita in procesul de spalare, unde la spalatoriile auto se folosesc aceleasi pistoale cu presiune, ca si in cazul masinilor. Aici apar cele mai multe probleme, deoarece fibrele textile sau sintetice se pot sparge la presiuni mari, deteriorand covorul. In cazul curatatoriilor profesionale de covoare, tehnologia folosita este special conceputa, iar covorul treceprin mai multe etape:

  1. Desprafuire, in care covoarele sunt trecute printr-o banda vibrant in care praful si reziduurile solite sunt eliminate
  2. Prespalare, etapa in care pe covoare se aplica substantele de curatare
  3. Spalarea propriu-zisa in care periile rotative trec peste covor, de mai multe ori, asiguranta o curatare temeinica

Dupa spalare, in cazul spalatoriilor auto, covoarele sunt puse pe gard si lasate la uscat in bataia soarelui, aspect care poate duce la decolorari si la aparitia mirosurilor neplacute. In cazul curatatoriilor profesionale de covoare, uscarea cuprinde doi pasi:

  1. Prestoarcerea, in care covorul este trecut prin doi cilindri, care scot mare parte din apa
  2. Centrifugarea are rolul de reduce umiditatea din covor pana la 20%
  3. Uscarea propriu zisa se efectueaza in incaperi izolate, ventilate, incalzite si dotate cu dezumidificatoare profesionale

Ca un pas suplimentar fata de spalatoriile auto, in cazul curatatoriilor profesionale, ultima etapa presupune aspirarea, indreptarea fibrei textile sau sintetice si verificarea manuala.

Privacy Policy Settings